סלמון במעטפת בצק עלים

חומרים ל-6 מנות:
6 תפוחי עץ גדולים מזן דלישס
1/3 כוס סילאן "תמר כנרת"
2 כפות מים
1/3 כוס צימוקים
1/3 אגוזי פקאן או מלך שבורים גס
1 כפית שטוחה קינמון טחון
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרוקנים את הליבה של כל תפוח בעזרת כפית פריזיאן, לא עד הסוף (משאירים את תחתית התפוח כדי שהמילוי לא ייצא החוצה).
מערבבים סילאן, מים, צימוקים, אגוזים וקינמון בקערה. ממלאים כל תפוח בתערובת.
מניחים את התפוחים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום
אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהתפוחים רכים. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 7-5 דקות עד שהאגוזים והצימוקים זהובים (נזהרים לא לשרוף).
יעניין אותך גם...