
חומרים ל- 4-6 מנות:
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים, מגוררים
4-5 פרחי ברוקולי טריים או מופשרים, מפורקים לפרחים קטנים
2 כוסות קינואה אדומה
4 כוסות מים רותחים
2 כפות סילאן תמר כנרת
½ כף מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
להגשה:
2-3 כפות טחינה מלאה גולמית
½ כוס מים קרים (או עד שהטחינה מגיעה למרקם רצוי)
2 כפות סילאן תמר כנרת
אופן הכנה:
1. מכינים תבשיל קינואה: מחממים שמן במחבת רחבה או סיר ומאדים בצל, גזר וברוקולי במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם.
2. מוסיפים קינואה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים מים, סילאן ותבלינים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים. מכבים את הלהבה ומערבבים את התבשיל. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
4. לקראת הגשה מכינים רוטב טחינה-סילאן: מערבבים בקערה טחינה גולמית ומים קרים עד שמתקבלת טחינה בהירה במרקם רצוי (כדאי שתהיה נוזלית). מוסיפים סילאן ומערבבים שוב.
5. מגישים את התבשיל חם בליווי רוטב טחינה-סילאן.
6. שומרים במקרר בכלי אטום.