
תבשיל פרגיות עם ירקות שורש ערמונים וסילאן
תבשיל פרגיות
נתחי העוף מתבשלים ברוטב ארומטי ומלא טעם שמתקבל משחקני המשנה של המנה: ירקות שורש, ערמונים, יין לבן וסילאן כמובן.
חומרים ל-6 מנות:
6 נתחי פרגית (בערך 1.2 קילו) חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית
11/2 כוסות יין לבן יבש
צרור תימין
2 שיני שום חצויות
½ צ'ילי קצוץ
1 בצל קצוץ
1 כרישה פרוסה לעובי 1/2 ס"מ
1 גזר גדול חצוי ופרוס לעובי 1/2 ס"מ
1 חבילת ערמונים מקולפים בוואקום
3 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
+ מניחים את קוביות העוף בקערה עם יין, מכסים ומשרים במקרר למשך הלילה.
+ מוציאים את העוף מהיין ומייבשים מעט. שומרים את היין.
+ מחממים מחבת עמוקה עם שמן, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כ-2-3 מכל צד. מוסיפים את ירקות השורש, שום וצ'ילי, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את היין ששמרנו, הערמונים והסילאן ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה וכיסוי חלקי כרבע שעה עד שהרוטב מסמיך והוא מצפה את הנתחים.
מתכון לפסח
מנה מנצחת לערב הפסח – למתכונים לפסח נוספים לחצ/י כאן