
קציצות עוף ובטטה ברוטב בצל מתקתק על בסיס סילאן
מתכון לקציצות עוף נימוחות ומלאות טעמים שילדים מאוד אוהבים ולמבוגרים קשה להישאר אדישים אליהם הקציצות יגמרו כבר מהסיר
המצרכים למתכון :
½ קילו עוף טחון (פרגית או חזה)
1 בטטה (כ-300 גרם) מבושלת ומעוכה למחית
1 בצל מגורר בפומפייה
3 כפות קמח מצה
1 ביצה
3-2 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
1 בצל קצוץ
½ כוס מרק או יין לבן
3 כפות סילאן "תמר כנרת"
אופן ההכנה:
+ מערבבים את חומרי הקציצות. מכסים ומקררים חצי שעה.
+ מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות משני הצדדים.
+ מנקים את השמן ממשקעים שרופים ומוסיפים בצל ובמידת הצורך עוד שמן זית. מטגנים 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה להזהבה, מוסיפים מרק או יין לבן וסילאן, מערבבים לאיחוד הרוטב ומחזירים את הקציצות למחבת, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות באש נמוכה.
מתכון זה מתאים גם לחג הפסח – למתכונים לפסח לחצ/י כאן