
מתכוני בשר לפסח יכולים גם להיות שונים ומיוחדים בוא ותרשימו את האורחים שלכם לחג!
חומרים ל-10 מנות:
8 נתחי פרגיות כ- 1.5 ק"ג
2-1 כפות שמן
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן נפרד מהירוק)
אננס פרוס (אפשר משומר(
למרינדה ולרוטב:
4 כפות סילאן חמוץ-מתוק "תמר כנרת"
1 כף סילאן חריף-מתוק "תמר כנרת"
1/4 כוס מיץ אננס
להגשה:
אורז
• מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומשרים למשך שעתיים במקרר.
• מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ושומרים אותה להמשך. מייבשים מעט את הנתחים על גבי נייר סופג.
• מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן ומטגנים את הנתחים עם החלק הלבן של הבצל כ-10 דקות משני הצדדים. כשמתקבל גוון יפה מוסיפים פרוסות אננס ואת המרינדה שנותרה ומביאים לרתיחה.
• מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהעוף עשוי והרוטב מצטמצם. במידת הצורך מוסיפים קצת מים.
• מגישים את הפרגיות עם הרוטב והחלק הירוק של הבצל לצד אורז לבן.
מתכון זה מתאים גם לפסח – למתכונים לפסח לחץ כאן