
**טיפ:** כדי להבטיח שהבשר ירוויח את המקסימום מהשהייה במרינדה שמים כל נתח בתבנית אינגליש קייק (שיהיה לו קצת צפוף(
חומרים ל-2 נתחים בני כ-800 גרם כל אחד:
חזה הודו נקבה במשקל של כ-1.5 ק"ג בערך) פרפר) מחולק ל-2 אונות ונקי מעור ושומן
למרינדה:
2 כוסות מים
4 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
1 כפית מלח גס
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
לזיגוג א':
2 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
1 כף שמן זית
3 כפות תערובת תיבול טוסקנית (עשבי תיבול, שום יבש, פלפל צ'ילי )
לזיגוג ב':
2 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
1 כף שמן זית
1 כף חרדל חלק
2 כפות חרדל גרגרים
* מערבבים את חומרי המרינדה, מניחים כל נתח בשר בתבנית אינגליש קייק ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר יממה. במהלך ההשריה הופכים את הנתחים כמה פעמים.
* מוציאים את הנתחים מהמקרר שעה לפני הצלייה ומייבשים בנייר סופג.
*מחממים תנור ל-220 מעלות.
*מערבבים את חומרי הזיגוג בקערת נפרדות.
*מורחים כל נתח באחד הציפויים מכל הצדדים ומניחים על רשת התנור. תחתיו מניחים תבנית שתקלוט את נוזלי הצלייה. יוצקים לתוכה 2 כוסות מים – ליצירת אדים וגם למניעת חריכת הנוזלים שמטפטפים.
*צולים 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עוד 50-45 דקות עד שהנתח עשוי – אם דוקרים אותו במזלג, זולגים ממנו נוזלים שקופים.
*מצננים 10 דקות לפני הפריסה. אפשר לאכול חם או לצנן כליל ולפרוס לפי הצורך להכנת כריכים וסלטים. הפסטרמה נשמרת בכלי אטום במקרר עד שבוע.