
ריבת גזר פיקנטית
800 גר' גזר גמדי
1 צנצנת סילאן "תמר כנרת" 900 גר'
300 גר' סוכר
קליפה משני לימונים
3 מקלות קינמון
2-4 קוביות צ'לי חריף קפוא דורות
3 כפות זרעי כוסברה
5 גרגרי פלפל שחור
5 גרגרי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
מכניסים את כל מרכיבי הריבה לסיר עם תחתית עבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על אש נמוכה.
פטה כבד
50 גר' חמאה/מחמאה
3בצלים קצוצים
500 גר' כבדי עוף טריים ונקיים
1 כף ברנדי
2 שיני שום, קלופות
2 עלי דפנה
1 גבעול טימין
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
¼ כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מאדים את הבצל עם החמאה עד הזהבה ומוספים את שאר הרכיבים. מבשלים הכל 15-25 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומוציאים את עלי הדפנה ועשבי התיבול. טוחנים מעבד מזון למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, מפזרים בתחתית 100 גרם שקדים/פיסטוקים/ אגוזים ויוצקים מעל את המחית. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד שמתייצב.
להגשה:
1.הופכים את הפטה על צלחת הגשה, משאירים שלם או פורסים למנות ויוצקים מסביב את הריבה.