
החומרים הדרושים:
עוף שלם בגודל בינוני, נקי מעצמות.
4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים
5-7 שיני שום גדולות חצויות
למילוי:
כוס אורז לבן מבושל (הכמות היא אחרי בישול)
חופן בשר טחון מוקפץ במחבט במעט שמן זית ומתובל בפלפל גרוס ומלח
הרוטב:
חצי כוס סילאן "תמר כנרת"
כוס ציר מרק עוף (או מים רותחים עם אבקת מרק )
¼ כוס שמן זית
פפריקה מתוקה
גריל עוף
מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז למילוי ומצננים. מקפיצים קלות במעט שמן זית חופן בשר טחון מטבלים ומקררים. מוסיפים לאורז המבושל.
2. ממלאים את העוף באורז והבשר שהצטננו. מצליבים את רגלי העוף ותופרים בחוט ומחט. (אפשר גם בקסמי שיניים)
3. מכניסים לסיר החרס
4. מכינים בקערה גדולה את הרוטב הנפלא- מערבבים את כל המרכיבים ושופכים על העוף.
5. מוסיפים לסיר: את שיני השום ותפוחי האדמה. מכסים ואופים בתנור במשך שעתיים לפחות, בחום של 200 מעלות.
טיפים מיוחדים:
העוף יוצא רך טעים מאוד, צבעו מדהים…….
יש אפשרות להסיר את מכסה הסיר ולתת 10 דקות גריל נוספות לפני ההגשה.
ניתן להגיש לשולחן בסיר החרס ולהוסיף מנת סלט ירוק טרי.