קדרת עוף בסילאן ואננס

המצרכים:
4 כרעיים או עוף שלם מחולק
תפוחי אדמה או שילוב של תפוחי אדמה ובטטות קלופים וחתוכים
גזרים חתוכים לרוחב לרבעים
2 ראשי שום שלמים
למרינדה:
רבע כוס שמן זית
4 כפות סילאן"תמר כנרת"
כף או שתיים רוטב סויה
שתי שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור גרוס טרי.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מורחים את העוף ותפוחי אדמה, בטטות, גזר קלוף וחתוך
לרוחב לרבעים במרינדה.
3. בין העוף והתפו"א דוחפים גם שני ראשי שום שלמים (לא מרוחים במרינדה). השום יוצא רך ומתקתק והולך מצויין עם הבשר.
4. אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים, הילדים פשוט מתים על זה ויש לעוף הזה צבע שאין לאף עוף אחר, שחום ומדהים. הסילאן גם עושה את הבשר רך מאוד. מומלץ!
גיוון: שופכים גם מצקת של מרק עוף או תפוז סחוט בעונת התפוזים.
יעניין אותך גם...