
מצרכים לשכבה ראשונה בתבנית:
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הבצל והגזרים
שמים בקערה גדולה:
6 כפות שמן זית
2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
4 כפות סילאן תמר כנרת
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס יין מתוק
כף רוטב סויה
מעט אבקת מרק עוף
6 בצלים פרוסים לאורך ל-3
6 גזרים
ערמונים כמה שרוצים (את הערמונים אפשר לשים מחורצים שלמים או מקולפים)
מערבבים ויוצקים את כל המצרכים לתבנית משומנת, מכסים ואוטמים בניר הכסף.
שכבה שנייה כרעי עוף צלויים סילאניים בפירורי לחם
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הכרעיים.
6 – 8 כרעי עוף עם או בלי עור
חותכים כל כרע באמצע בעומק 1 ס"מ (חריץ )
מכינים בקערה ג ד ו ל ה מרינדה:
3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן תמר כנרת
2 כפות קטשופ
כף רוטב סויה
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח ופלפל
לערבב ולטעום ולשפר טעמים
לגלגל היטב את העוף במרינדה ולהקפיד להכניס מרינדה לחריץ בכרע.
להכין קערה עם פירורי לחם . לגלגל ולצפות את הכרעיים היטב בפירורים
להניח את הכרעיים על ניר הכסף בתבנית האפייה.
לכסות בניר הכסף הנוסף את הכרעיים ולסגור היטב מהצדדים את התבנית.
לחמם מראש תנור לחום 190 – 200 מעלות ולאפות 50 דקות
להפוך בזהירות את הכרעיים לאטום שוב בניר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 45 דקות
מוציאים את התבנית ומניחים בין הכרעיים חצאי בטטות (לאורך) מ ק ו ל פ ו ת משוכות היטב במעט מאד שמן זית+סילאן בנדיבות+ מעט פלפל שחור גרוס. מכסים שוב בניר הכסף ואופים כ-20 דקות רק עד שהבטטות רכות. לפני הארוחה מסירים ניר כסף ומשחימים את הכרעיים מכל צד 10 דקות