
סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות + 60 דקות קירור | כמות: 6 מנות
לכדורוני העוף
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
500 גרם חזה עוף טחון
½ כוס עלי נענע, קצוצים
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן "תמר כנרת"
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עמוק
לציפוי
2 כוסות קורנפלקס, מרוסק במעבד מזון או מפורר לפירורים גסים
קורט מלח
לרוטב
½ כוס סילאן "תמר כנרת"
2 כפיות שמן סומסום
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
כדורוני העוף
שמים בסיר עם מים רותחים את קוביות הבטטה ומבשלים במשך 20 דקות או עד ריכוך, מסננים, מעבירים לקערה ומועכים למרקם פירה. משאירים לצינון בטמפרטורת החדר
בקערה אחרת שמים את העוף, הנענע, הביצה, פירורי הלחם, שמן הזית, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את פירה הבטטה וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות, להתייצבות המרקם ואיחוד טעמים.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בדוגל כדור פינג פונג ומצפים בתערובת הקורנפלקס והמלח.
מטגנים את הכדורים בסיר עם שמן עמוק וחם במשך 3 דקות או עד שצבעם זהוב. מעבירים לרשת או מסננת ומנערים את עודפי השמן.
הרוטב
מחממים במיקרוגל את חומרי הרוטב במשך 10-5 שניות, מערבבים היטב ומגישים לצד כדורוני העוף. אוכלים חם.