
מצרכים:
1 ק"ג בשר צוואר או כתף חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים
צרור גבעולי סלרי בהיר (אמריקאי) חתוך לחתיכות גדולות
4 גזרים קלופים
4 תפוחי אדמה קלופים , שלמים
2 ראשי סלרי
4 ראשי פטרוזיליה
1 חבילה (100 גרם) ערמונים קלופים בוואקום
צרור עלי פטרוזיליה
לתיבול:
1 כף משחת ציר בקר
1 ליטר מים רותחים
½ בקבוק יין אדום
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים רק עד שהבשר מאבד את צבעו האדום והופך לאפור. מוציאים ומניחים בצלחת בצד.
2. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומטגנים עד לשקיפות.
3. מערבבים בקערה את המים הרותחים,משחת ציר הבקר, היין, הסילאן והתבלינים.
4. מניחים את תפוחי האדמה, ראשי הסלרי ושורשי הפטרוזיליה בתחתית הסיר, מעליהם מניחים את קוביות הבשר, הגזרים והערמונים. מוסיפים את תערובת התבלינים והיין לסיר, אם יש צורך מוסיפים מים עד לכיסוי. מניחים מעל את צרור עלי הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה וממשיכים לבשל תוך רתיחה עדינה כשעתיים וחצי בסיר לא מכוסה.
5. מגישים לצד אורז לבן.