
רכיבים:
2 ק"ג כתף בקר מס' 4 חתוך לקוביות (3 ס"מ בערך)
למשרה:
1 ליטר מיץ תפוזים
כוס וחצי סילאן תמר כנרת
1.5כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
חופן עלי תימין
1 כפית פלפל שחור גרוס
• מערבבים היטב את כל חומרי המשרה
• מניחים את הבשר בקערה ומכסים במשרה
• משאירים מכוסה במקרר לילה
לתבשיל:
2 בצלים חתוכים לקוביות (2 ס"מ בערך)
ראש סלרי חתוך לקוביות 1 ס"מ
5 כפות שמן זית
1 בקבוק יין אדום
5 שיני שום מקולפות שלמות
4 ראשי שום שלמים
1 ליטר מים
6 כפות סילאן תמר כנרת
4 גזרים חתוכים לגלילים באורך 4 ס"מ בערך
2 חבושים חתוכים לפלחים (לא חובה)
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים
אופן ההכנה:
• מסננים את הבשר מנוזלי המשרה.
• בסיר בעל תחתית עבה מאדים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.
• מוסיפים את הגזר, הסלרי ושיני השום ומאדים יחד כשתי דקות בערך.
• מוסיפים את הבשר ומאדים יחד עד להתאדות מוחלטת של כל הנוזלים שהצטברו בסיר.
• מוסיפים יין אדום ומרתיחים תוך כדי ערבוב כ 2- דקות.
• מוסיפים מים, סילאן, תפוחי אדמה, ראשי שום שלמים וחבושים.
• מערבבים היטב ומניחים על גבי תבנית עמוקה (רצוי כלי חרס).
• מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180° לשעתיים /שעתיים וחצי.