
חומרים ל 6-4- מנות:
נתח סינטה טלה במשקל 1 ק“ג
8 לפתות קטנות שטופות היטב
1/2 כוס ציר עוף למרינדת סילאן: 4 כפות סילאן "תמר כנרת" 3 שיני שום פרוסות 2 כפות גרגרי כוסברה שלמים 1 כף גרגרי פלפל שחור מרוסקים קלות 1/2 כף מלח אטלנטי 4 כפות שמן זית ¤ מערבבים את חומרי המרינדה, מורחים בה את הבשר בעזרת מברשת או בידיים ומשהים 6 שעות לפחות בקירור) ורצוי לילה שלם) את מה שנשאר מהתערובת שומרים לזיגוג אחרי הצלייה. ¤ מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצלייה, כדי שיגיע לטמפ‘ החדר. ¤ מחממים תנור ל 240- מעלות. ¤ מניחים לפתות בתבנית תנור ויוצקים עליהן ציר עוף. מניחים את התבנית במדף התחתון של התנור. ¤ מניחים את הבשר על רשת במדף גבוה יותר בתנור וצולים כ 15-דקות להשחמה. הופכים את הנתח מורידים את הטמפ‘ ל 180- מעלות וצולים 15 דקות לדרגת מדיום ( ¤ מוציאים את הבשר ומברישים מייד בשארית משחת הסילאן. נותנים לו לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה וההגשה. את הלפתות משאירים בתנור לעוד כ 15- דקות. ¤ מגישים פרוסות דקות של סינטה עם 2 לפתות רכות לכל סועד. גיוונים: • אחרי שמוציאים את הבשר מוסיפים ללפתות כמה קוביות חמאה להעשרת הטעם וצולים עוד כ 15- דקות. • מחליפים את הלפתות בירקות שורש אחרים כמו בטטות או ארטישוק ירושלמי בעונה