
לקציצות:
500 גרם בשר עוף/בקר טחון
1 תפו"א מקולף ומגורר
ביצה (לא חובה)
כף פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כפית בהרט
½ כפית מלח
½ כפית שטוחה פלפל שחור או לפי הטעם
½ כפית כמון
לרוטב:
2 פלפלים חתוכים לקוביות /ריבועים (אדום או ירוק או שילוב)
4 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
קוביות/רצועות בצל (אפשרות לא חובה)
שקית לקט ירקות העונה של פרי גליל (אפונה, גזר גמדי, שעועית, תירס)
6 כפות סויה
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
כף אבקת מרק
מים לכיסוי הירקות( או לכיסוי הקציצות גם).
אופן הכנה:
1. בקערה לערבב את מרכיבי הקציצה.
2. במחבת רחבה ועמוקה לשים קצת שמן לטגן קוביות הפלפלים (אם החלטתם להכין עם בצל לטגן באותו מועד גם קוביות בצל). אחרי דקה שתים או שהבצל נעשה קצת שקוף להוסיף קוביות השום ולערבב עוד מעט.
3. להרתיח מים בקומקום. לשים בקערה /צלחת רחבה את הירקות הקפואים ולכסות במים להפשרה (לא לשפוך את המים).
4. להוסיף את לקט הירקות עם המים לתוך המחבת עם הפלפלים ולערבב.
5. להוסיף סויה, סילאן, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, כף אבקת מרק ולהוסיף מים לכיסוי הירקות (אם צריך). ולהביא לרתיחה.
6. להכין קציצות עגולות ולהכניס לתוך הסיר עם הירקות. אפשר להשאיר רק את הירקות מכוסים במים והקציצה בולטת ואפשר לבחור להוסיף יותר מים לכיסוי כולל (זה יקבע את כמות הרוטב שיהיה בסוף).
7. לכסות במכסה ולהשאיר על אש בינונית 45 דקות-שעה.
מומלץ להגיש על אורז או נודלס.