
רכיבים:
צלעות קצרות של בקר)שפונדרה) במשקל 1.5 ק"ג, עם העצמות, חתוכות לרצועות בעובי 5 ס"מ
1/2 כוס סוכר חום
לרוטב:
1 כף קורנפלור
1 כוס רוטב סויה
2 כוסות מיץ תפוזים
1 כף שמן
1 כף מחוקה שום כתוש
2 כפות ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ
ענף למון גראס חצוי לאורך
פלפל צ'ילי חצוי
1 כפית מחוקה פלפל שחור
1 כוס סילאן "תמר כנרת"
חצי כוס רכז רימונים
לקישוט:
בצל ירוק חתוך לטבעות, צ'ילי טרי חתוך לטבעות דקות
אופן ההכנה :
1.חותכים את הבשר למנות, ומניחים בתבנית אפייה עמוקה.
2. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומחממים תו כדי שמערבבים, כאשר הסוכר והסילאן נמסים מוסיפים את רכז הרימונים ומערבבים היטב. מניחים לרוטב להצטנן ויוצקים אותו על הבשר.
3.מכסים את התבנית בנייר פרגמנט ואח"כ בנייר כסף ומעבירים למקרר למשך לילה.
4.שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפ' החדר.
5.מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
6.מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי.
7.בודקים שהבשר רך. אם הוא עדיין לא רך, ממשיכים לאפות עם כיסוי כחצי שעה נוספת. אם הוא רך, מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות כשמדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית על הבשר.
8.הרוטב: יוצקים את הנוזל שבתבנית דרך מסננת לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מדללים את הקורנפלור בכמה כפות מים ומוסיפים חלק מהתערובת לסיר תוך ערבוב כדי להסמיך את הרוטב. אם הרוטב לא מספיק סמיך, מוסיפים כמות קטנה נוספת ומרתיחים שוב. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מסירים מהאש.
9. הגשה: מניחים את נתחי הבשר על מגש, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בבצל ירוק וצ'ילי.