
הרכיבים:
צלי כתף מס' 5
5-6 גזרים קטנים חתוכים לרוחב לרבעים בערך
½ 1 כוס יין אדום יבש
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
בצל בינוני קצוץ
עלי דפנה
מלח, פלפל, פפריקה, בהרט, זרעי כוסברה
מעט שמן לטיגון
הכנה:
חותכים את הבשר לנתחים של כמה ביסים. מחממים מחבת עם מעט שמן ומשחימים את קוביות הבשר (בכמה פעמים, וכששמים את הבשר לשים לא צפוף מדי כדי שהמחבת תישאר חמה והם לא יתבשלו באדים). שמים בצד. בינתיים בסיר מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הגזר ואת היין, הסילאן והתבלינים. כשהכל רותח – להוסיף פנימה את הבשר. אם צריך להוסיף נוזל לכיסוי – אפשר להוסיף מים רותחים. לערבב וכשמגיע לרתיחה להעביר לאש הכי קטנה, רצוי על פלטה מפזרת חום או פלטת שבת, ל5-6 שעות. יוצא בשר רך ומתפרק.