
רכיבים:
8 נתחי אוסובוקו בעובי של כ- 4 ס"מ
8 גזרים שלמים קלופים
2 ראשי סלרי חתוכים לפלחים עבים
8 בצלים בינוניים קלופים ושלמים
10 שיני שום שלמים קלופים
1 בקבוק יין אדום יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט קמח
½ כוס שמן זית לטיגון
8 גבעולי טימין טרי
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
1כף רסק עגבניות
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
יש להכין מחבת רחבה וסיר גדול.
מקמחים את נתחי האוסובוקו, מפלפלים ומטגנים עם בצל בשמן זית עד שהנתחים מקבלים קליפה מכל הצדדים.
מניחים את הנתחים המטוגנים עם הבצל בסיר גדול ומפזרים סביב את הירקות, השום והטימין. מוסיפים מלח, יוצקים לתוך המחבת שבו טוגנו הנתחים בקבוק יין, מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות וסילאן. מערבבים היטב עם המשקעים שנשארו במחבת ומביאים לרתיחה, יוצקים את הנוזלים על הסיר עם הבשר והירקות עד שהנוזלים מכסים אותם כמעט לחלוטין, אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מרק בשר או מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי לפחות.
הבשר מוכן כאשר הוא מתחיל להיפרד מהעצם. כחצי שעה לפני הסיום כדאי לבדוק אם יש נוזלים רבים מידי בסיר, אם כן יש להוריד את המכסה.