אנטיפסטי

מצרכים ל – 4 סועדים
1 סלק אדום בינוני
לסלט:
2 תפוחי עץ גרנד
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1/4 כוס אגוזי לוז
לרוטב:
5 כפות חומץ תפוחים
2 כפיות דבש תמרים
3 כפות שמן חמניות
מעט מלח ופלפל גרוס טחון טרי
2 כפות צ'ילי מתוק מסונן מגרעינים
4 כפות שמן אגוזי לוז
אופן הכנה
קולים את האגוזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות.
קולפים את הסלק וחותכים אותו לפרוסות דקיקות.
קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרצועות דקות.
קוצצים דק את גבעולי הסלרי, עם החלק הירוק.
מערבבים את חומרי הסלט יחדיו בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
מסדרים את פרוסות הסלק הדקות על צלחת הגשה, מורחים את הרוטב שנשאר מהסלט על הסלק.
מניחים במרכז מעל הסלק את סלט התפוחים ומגישים.
יעניין אותך גם...