
סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 50 דקות | כמות: 6 מנות
2 חצילים בינוניים
¼ כוס גפרורי שקדים
¾ כוס טחינה גולמית
5 כפות סילאן "תמר כנרת" + ½ כפית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מניחים את החצילים על נייר האפייה ומחוררים קלות באמצעות מזלג. אופים במשך 20 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
קולים על מחבת טפלון ללא שמן את גפרורי השקדים עד השחמה.
מקלפים בעדינות את חלקו העליון של החציל ומעבירים באמצעות כף את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה, הסילאן, המלח והפלפל. אם אוהבים טעם מעושן, אפשר להכניס למעבד המזון* חלק מקליפת החציל. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים: מסדרים על צלחת את קרם החציל, מפזרים שקדים קלויים ומזלפים את יתר הסילאן.
* במקום מעבד המזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט.