
רכיבים עבור 6 מנות:
3 בטטות
4 לפתות
4 גזרים
4 שורשי פטרוזיליה
דלעת במשקל 300 גרם
5 תפוחי אדמה
8 בצלצלי שאלוט
2 ראשי שום
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים ללא גלעין
¼ כוס שמן זית
4 כפות דבש
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
1 כפית כמון
½ כפית קינמון טחון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס מים רותחים
אופן הכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה והדלעת. מבשלים בישול קצר של 10 דקות.
2. קולפים את שאר הירקות. חותכים תפוחי האדמה והלפתות לרבעים, חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ, את הדלעת לקוביות בגודל 3*3 ס"מ ואת הגזרים והשורשים חוצים לרוחב.
3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים בתבנית גדולה את כל הירקות. מוסיפים את המשמשים המיובשים והשזיפים. חוצים לרוחב את ראשי השום ומניחים בתבנית. יוצקים מעל את הרוטב, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את ניר הכסף (זהירות מאדים חמים שעולים מהתבנית!), מערבבים את הירקות כך שיהיו מכוסים כולם ברוטב ומכניסים שוב לתנור להמשך אפיה של חצי שעה , או עד שהירקות מתרככים ומשחימים. מוציאים מהתנור ומגישים.