
החומרים ל- 6-4 מנות:
2 ראשי שומר בינוניים, חתוכים לשמיניות
2 בצלים סגולים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 גזרים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ 1 קולרבי בינוני, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ 1 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ סלסילת פטריות שיטאקי טריות, פרוסות בעובי 1/2 ס"מ (או 5 פטריות שיטאקה מיובשות מושרות כ-10 דקות במים רותחים ומסוננות) 500 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ 1 כוס שעועית אזוקי שהושרתה 12 שעות בקערה עם הרבה מים מרינדה: 1/4 כוס רוטב סויה 2 כפות טחינה גולמית 1/2 1 מים 3 שיני שום, כתושות 2 גבעולי למון גראס, מעוכים וחתוכים למקטעים 2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר דק 2 כפות מיץ לימון 1 כף סילאן טבעי "תמר כנרת", 100% תמרים ללא תוספת סוכר 1 כף שמן קוקוס 1 כף שמן שומשום 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית מלח ים 1/2 כפית פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: • מחממים תנור ל-200 מעלות. • מערבבים בקערה גדולה את חומרי המרינדה. • מניחים בתבנית טרקוטה עם מכסה או בסיר (שיכול להיכנס לתנור) ירקות, טופו ושעועית, יוצקים את המרינדה ומערבבים. מכסים את התבנית או הסיר. • אופים בתנור החם כשעה. • מוציאים את הכיסוי ואופים עוד כחצי שעה. משקים מדי פעם את הירקות בנוזלים שבתחתית הסיר.