
חומרים ל-4 מנות:
2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
3 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן
8 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
8 גזרים קטנים שלמים או 4 גדולים חתוכים לרבעים
1 כפית פפריקה
1 כפית גדושה תערובת תיבול ראס אל-חנות
1/2 כפית כורכום
1/4 כוס סילאן טבעי "תמר כנרת"
2-1 כוסות מים
* מחממים בסיר שמן ומטגנים בצל ושום להזהבה. מוסיפים תפוחי אדמה, גזרים ותבלינים ומערבבים דקה-שתיים עד שהירקות נראים מבריקים.
* מוסיפים סילאן וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 40 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים, הרוטב מצטמצם וכל הצלי משחים מאוד. אם תכולת הסיר מתייבשת ותפוחי האדמה עדיין לא רכים מספיק, מוסיפים עוד מים (כ-1/2 כוס בכל פעם)
*מגישים חם או שומרים במקרר 4-3 ימים ולפני ההגשה מחממים על להבה נמוכה (כדאי להוסיף מעט מים לפני החימום).