
סלט פטריות ובצל ירוק בסילאן
לפטריות יש טעם עדין מאוד אבל הן סופגות טעמים בהצטיינות בזכות המרקם שלהן. השילוב של הסילאן והתמרינדי – חמוץ-מתוק ועובד נפלא.
חומרים ל-6 מנות:
3 כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלקים לבנים בנפרד מירוקים)
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (שמפיניון, חורש וירדן) פרוסות או קרועות
3 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
1 כף תמרינדי
מלח ופלפל שחור גרוס
+ מחממים ווק עם שמן זית ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל עם שום וצ'ילי במשך דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד 3 דקות, מוסיפים סילאן ותמרינדי, מלח ופלפל ומקפיצים עוד דקה-שתיים, עד שמתקבל רוטב סמיך שעוטף את הפטריות.
+ מוסיפים את החלק הירוק של הבצל, מערבבים ומגישים.
+ מתכון כשר לפסח
מתכון זה מתכון כשר לפסח אחד ממגוון רחב של מתכונים לפסח שיצרנו בשבילכם לנוחיותכם הכנתם את אחד המתכונים שלנו נשמח לתגובתכם