
סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 50 דקות | כמות: 4 מנות
1 ראש כרובית בינוני, מופרד לפרחים
3 עגבניות, חתוכות לרבעים
2 קישואים, חתוכים לרבעים
2 בצלים, חתוכים לרבעים
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
7 כפות שמן זית
1 כף סילאן "תמר כנרת" + 2 כפות
קורט טימין טרי
¾ כוס טחינה גולמית
4 כפות מיץ לימון
¼1 כוס מים קרים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מעבירים לקערה את פרחי הכרובית, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, ומעסים בעדינות עד שכל הפרחים נעטפים בשמן הזית. מסדרים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם רבעי העגבניות ונזהרים לא למעוך אותם.
שמים באותה קערה את הקישואים, מוסיפים כף שמן זית וקורט טימין טרי, מעסים ומעבירים לתבנית.
שמים בקערה נקייה את רבעי הבצלים, מוסיפים כף סילאן, 2 כפות שמן זית ומלח ומעסים בעדינות עד שכל פלח בצל עטוף במרינדה השחומה. מעבירים לתבנית הירקות ואופים במשך 30 דקות או עד שפרחי הכרובית משחימים לגוון כהה והבצל מקורמל. מוציאים מהתנור.
מנמיכים את החום ל- 170 מעלות. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, הסילאן הנותר והמלח. מוסיפים מים בהדרגה תוך עירבוב, עד קבלת תערובת דלילה.
מרכיבים את הסינייה
מעבירים את הירקות האפויים לתבנית עמוקה או פיירקס, שופכים עליהם את הטחינה ומחזירים לתנור למשך 10 דקות או עד שהטחינה משנה את צבעה לחום בהיר מאוד.