
סלטים לפסח
כרובי ניצנים מוקפצים בווק עם סילאן ובלזמי
מתכון חובה לכל מי שטרם שילבו את כרובי הניצנים בתפריט מחשש לטעם המר. הם מתקבלים מתקתקים וקראנצ'יים ומאד טעימים.
חומרים ל-6 מנות:
1 קילו כרובי ניצנים טריים חצויים (או שקית של 800 גרם, מופשרים מהקפאה)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
עלים מ-5 גבעולי תימין
2 שיני שום חצויות
3 כפות סילאן "תמר כנרת"
2 כפות חומץ בלזמי
+ מחממים מחבת ברזל עם שמן זית וצולים את כרובי הניצנים כ-5 דקות, מתבלים במלח , פלפל, תימין ושום ומערבבים.
+ כשהכרובים מתחילים להזהיב מוסיפים סילאן ובלזמי, וממשיכים לצרוב אותם עד שהם שחומים.
***לחלופין אפשר לאפות חצי שעה בתנור שחומם ל-190 מעלות עם כל החומרים.
מתכון זה מתאים גם לפסח – למתכונים לפסח לחצ/י כאן