
חומרים:
גזר פרוס לגפרורים
בצל פרוס לחצאי טבעות (לעובי זרת בערך)
קישואים (פרוסים למקלות ארוכים בעובי זרת- ללא תוך הקישוא הרך)
כרוב חתוך גם כן למקלות ארוכים בעובי אצבע או 2 אצבעות
סילאן "תמר כנרת" – בכמות נאה
מלח
רוטב סויה
הרבה שום חתוך לקוביות
חומץ פטל (במידה ואין , להשתמש בשילוב של מירין וחומץ אורז)
שמן להקפצה (אפשר זית אם כי לא מומלץ)
אופן ההכנה:
מחממים שמן, מקפיצים את הגזר לאחר שמתרכך טיפה מוסיפים בצל ושום לאחר מעט זמן מוסיפים את הקישוא. לאחר שמתרכך מעט להוסיף את הכרוב ומקפיצים יחד. ניתן להשאיר פריכות נחמדה במיוחד לכרוב ולא שהכל יהיה ספוגי.
מוסיפים את הסויה , סילאן ומעט חומץ , מערבבים וטועמים (אני אוהבת להוסיף מלח שלא כל המלח מהסויה – אבל לא חובה). מוסיפים עד שמגיעים לשילוב המנצח (להיזהר לא להיסחף עם הפטל להוסיף כפית כל פעם), החומץ מאד חשוב למתכון.
ניתן לאכול מיד אך לדעתי אחרי יום במקרר יותר טעים וממכר גם לשונאי ירקות
ניתן להוסיף לקראת סוף ההקפצה נבטים עבים , או שעועית ירוקה
בתיאבון (לא להתייאש מהפעם הראשונה מחוסר בכמויות זה שווה את זה)