
גרסה נטולת בשר לקדרת השבת המסורתית – עם שעועית לבנה עדינה, גריסי פנינה, תפוחי אדמה, בטטה וגזר. ביניהם שזורות קציצות לחם נפלאות. הסילאן אחראי על הטעם המתקתק והמראה השחום של הקדרה כולה.
חומרים ל-8-6 מנות:
5 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן
2 כוסות גריסי פנינה
מלח ופלפל שחור גרוס
3 גזרים חתוכים גס
1 ראש שום חצוי לרוחב
300 גרם שעועית לבנה, שהושרתה יממה במים
6 תפוחי אדמה שלמים
2 בטטות קטנות שלמות
פפריקה
1 כפית גדושה ראס אל-חנות (לא חובה)
1/3 כוס סילאן "תמר כנרת"
2 פלפלוני שאטה יבשים
לקציצות לחם:
1/2 כיכר לחם לבן או חלה שרויה וסחוטה
2 ביצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר)
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון רדוד
> מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בו בצלים קצוצים 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מכבים ומוציאים חצי כמות לטובת הקציצות.
> מכינים תערובת לקציצות לחם: מערבבים את כל החומרים עם מחצית מכמות הבצל המטוגן. שומרים שעה במקרר להתייצבות.
> ממשיכים להכין את מרכיבי החמין: מחזירים את יתרת הבצל המטוגן והשמן לסיר (מוסיפים שמן במידת הצורך) מטגנים כדקה עם גריסים, פפריקה, ראס אל-חנות, מלח ופלפל.
> מוסיפים גזר, שום, שעועית, תפוחי אדמה, בטטה וסילאן ויוצקים מים לכיסוי התכולה. מביאים לרתיחה, מוסיפים שאטה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
> בינתיים מחממים תנור ל-120 מעלות.
> מטגנים את הקציצות, מוסיפים לקדרה ואופים: יוצרים קציצות ומטגנים אותן 2-3 דקות (משני הצדדים) במחבת או באותו סיר עד הזהבה. מוציאים ומסדרים אותן בין מרכיבי הקדרה.
> אוטמים את הסיר היטב ומעבירים לתנור ל-8 שעות לפחות או למשך הלילה.
לחמין בשרי:
מוסיפים נתחי עוף או בשר ועצמות. מטגנים עד להשחמה מכל הצדדים. מוסיפים 300 גרם בשר טחון לתערובת קציצות הלחם.