
מתכון לפסח
דלוריות צלויות בסילאן וקינמון טעמה המתוק ואגוזי של הדלורית בשילוב הסילאן יוצרים מנה שהיא פשוט תענוג לחך
3 דלוריות חצויות לאורכן, נקיות מגרעינים
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל וקינמון
3 כפות סילאן "תמר כנרת" לזיגוג
לפרובנסל מצות:
2 מצות מפוררות גס
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
+ מחממים תנור ל-190 מעלות.
+ מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל וקינמון. צולים 40 דקות לריכוך ולהשחמה.
+ מכינים את הפרובנסל: מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים את פירורי המצות עם שום, מלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
+ מוציאים מהתנור, מזלפים סילאן ומפזרים את הפרובנסל.
מתכון זה גם מתאים לחג הפסח – למתכונים לפסח לחצ/י כאן