תבשיל קינואה אדומה עם בצל, גזר, ברוקולי ורוטב טחינה-סילאן

למצרכים:
רוטב סילאן גריל
חצילונים – 8 יח'
כרובית קטנה מחולקת לפרחים
4 יח' בטטה בייבי
4 פלפלים בינוניים צבעוניים
1 ראש שום
פלפל צ'ילי חריף – טרי
שמן זית
מלח
3 ענפי רוזמרין
לרוטב:
1/4 כוס של סילאן גריל תמר כנרת
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
2 שיני שום מגורדות
1 גבעול של רוזמרין
1/4 כוס רוטב סויה
אופן הכנה:
- לחתוך את הירקות בצורה אסתטית ולהניח אותם בתבנית אפייה.
- לבזוק מעל שמן זית, לפזר מלח ולהניח ענפים של רוזמרין.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה.
- לשים בסיר קטן את כל מצרכי הרוטב ולבשל על אש קטנה כחמש דקות – עד הסמכה.
- לאחר שהאנטיפסטי יצא מהתנור, לשפוך מעליו את הרוטב ולהגיש. חשוב לשים את הרוטב מעל הירקות לפני ההגשה.
יעניין אותך גם...