סלמון במעטפת בצק עלים

חומרים ל-10 שיפודים:
10 שיפודי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם)
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
לרוטב:
5 כפות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב סילאן חריף-מתוק "תמר כנרת"
1 כף רוטב סויה או מלח
לסלט מלפפונים:
6 מלפפונים קטנים פרוסים
1 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנטנות
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות רוטב סויה
• משרים את השיפודים במיץ לימון למשך 30 דקות.
• מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומדללים את המרקם במעט מים במידת הצורך.
• מערבבים מלפפונים, בצל, כוסברה וצ'ילי בקערה.
• מניחים את השיפודים על גריל חם וצולים 2 דקות מכל צד עד שהפרגיות מוכנות לאכילה. מברישים ברוטב תוך כדי צלייה.
• בזמן שהשיפודים על האש מוסיפים לחומרי הסלט מיץ לימון ורוטב סויה ומערבבים.
• מגישים את הסלט ליד השיפודים.
יעניין אותך גם...