
למילוי:
בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 קילו כבד עוף
חבילת פטריות פורטובלו או שמפיניון
חצי כוס יין אדום יבש לבישול
4 כפות סילאן טבעי 'תמר כנרת'
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/3 כפית מלח
כפית טימין קצוץ
מנות קל
לקרפ:
2 כוסות מים
3 ביצים
2 כף שמן רגיל
1/4 כפית מלח
1 ½כוסות קמח
אופן הכנת הקרפ:
מערבבים ביצים, מלח וקמח. מוסיפים מים בהדרגה ואת השמן, ובמידת בצורך – אם סמיך מדי – מוסיפים מעט מים.
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני, יוצקים מעט שמן לטיגון ומוזגים שכבה דקה של הבלילה.
מטגנים כדקה וחצי והופכים בזהירות את הקרפ. ממשיכים לטגן את כל הקרפים ומקררים.
אופן הכנת המילוי:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל, השום והפטריות עד הזהבה.
מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות.
מוסיפים את הסילאן.ומקרמלים מעט את הסילאן עם הכבדים במשך 2 דקות
ומוסיפים את היין, הטימין והתבלינים. מבשלים עוד חמש דקות.
מסננים את הכבדים ושומרים את הנוזל. ממלאים את הקרפים בכבדים ושמים בתבנית אפייה. מכניסים לתנור לחימום ומגישים עם הרוטב הנותר.