
מרכיבים:
לדלורית:
2 דלוריות
שמן לטיגון
סילאן שום צ'ילי 'תמר כנרת'
לקציצות:
1/2 קילו חזה הודו טחון
בצל בינוני קצוץ דק
שן שום קצוצה דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
1/4 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
קורט קינמון טחון
אופן ההכנה:
• פורסים את הדלוריות לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
• מתבלים מעט בשמן זית ומלח ואופים בתנור בחום בינוני עד שהפרוסות רכות.
• מבשלים את קוביות הדלורית הנוספות במים חמים ומעט מלח עד שהן רכות אך יציבות.
• מערבבים את כל מרכיבי הקציצה, כולל קוביות הדלורית המבושלות, למרקם אחיד ומקררים.
• מחממים במחבת מעט שמן לטיגון וצורבים את הקציצות בשני הצדדים. שמים בצד.
• מורחים על הקציצות סילאן שום צילי של 'תמר כנרת' ואופים בתנור בחום בינוני במשך 10 דקות.
• מניחים כל קציצה על פרוסת דלורית אפויה ומגישים.
**אפשר להמיר את בשר ההודו בפרגיות או בבשר טחון.