סלמון במעטפת בצק עלים

לתבנית בקוטר 26-24
המרכיבים
½ חבילת בצק עלים מופשר
6 בצלים סגולים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים ל-8 פלחים כל אחד
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
2 כפת שמן זית
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
½ כוס (120 מ"ל) חלב
4 ביצים
¼ כפית אגוז מוסקט
60 גר' גבינת רוקפור או גבינה כחולה מגוררת
מלח ופלפל
ההכנה
- מחממים את התנור ל190 מעלות. במחבת בינונית על אש גבוהה מחממים כף שמן ומטגנים את הפטריות כ 3-4 דקות עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהמחבת ומעבירים למקרר לצינון. באותה מחבת על אש גבוהה מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצלים כשלוש דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים סילאן וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מתבלים במלח ומורידים מהאש. מעבירים לכלי ומצננים במקרר.
- מעבירים לקערה שמנת, חלב, ביצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וטורפים.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.3 מ"מ בקוטר התבנית בתוספת שוליים. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית או לתבניות ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים. מסדרים את בצלים והפטריות על הבצק, מפזרים מעל את הגבינה ויוצקים את תערובת השמנת. אופים כ 30-35 דקות עד שהקיש מזהיב ויציב במרכז.
יעניין אותך גם...