בראוניז

תפוחי עץ אפויים במילוי חרוסת ביתית של חצר כנרת
אין הרבה קינוחים שיהיו טעימים בכל טמפ' שתגישו אותם. כאלה הם תפוחי העץ האפויים המבושמים בחרוסת. אם רוצים אפשר להגיש לצד שמנת חמוצה או קצפת.
מצרכים ל-6 מנות:
6 תפוחי עץ סמוקים (פינק ליידי) או ירוקים (גראני סמית)
6 כפות חרוסת של "תמר כנרת"
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
4 כפות יין לבן (לא חובה)
+ אופן ההכנה:
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת מכשיר יעודי או סכין.
+ מערבבים חרוסת עם אגוזים ויין וממלאים כל תפוח בכף גדושה. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה עד שהתפוחים מתרככים.
+ מגישים חם, פושר או קר.
קינוח לפסח
קינוח מומלץ לפסח שינוי מרענן – לקינוחים לפסח נוספים לחצ/י כאן
יעניין אותך גם...