בראוניז

3 רולדות, כ-50-60 עוגיות
לבצק:
200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
למלית:
1 חבילה (450 גרם) מלית תמרים תמר כנרת
100-150 גרם אגוזים קצוצים
½ כף קינמון טחון
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה טורפים יחד קרם קוקוס, שמן, תמצית וניל, מלח וסוכר לבלילה אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בעדינות בידיים, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה.
- מצננים את הבצק במשך כ-1/2 שעה במקרר.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3 מ"מ.
- מורחים כ-1/3 מכמות ממרח התמרים על כל מלבן בשכבה אחידה ודקה. מפזרים מעט אגוזים קצוצים וקינמון.
- מגלגלים לרולדות הדוקות ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים את הרולדות במשך כ-30-35 דקות, או עד שהן מזהיבות.
- מצננים לחלוטין ופורסים לעוגיות בעזרת סכין משוננת.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר.
- אפשר להכין את הגלילים ולהקפיא אותם, כמו שהם, לפני האפייה. כאשר רוצים ליהנות מעוגיות טריות פשוט מוציאים מהמקפיא ואופים (אין צורך להפשיר).
- חשוב להניח לרולדות להצטנן לחלוטין לפני שפורסים אותן לעוגיות.
יעניין אותך גם...