
חומרים לקרפ:
100 גרם קמח
2 ביצים
300 מ"ל חלב
כף מים
חמאה/שמן לטיגון
לרוטב:
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
5 תמרים קצוצים
מיץ מתפוז אחד
50 גרם חמאה
2 כפות ברנדי
כף ליקר גראנד מרנייה
הכנת הקרפ:
*לטרוף את הביצים ולערבב אותן עם החלב והמים
*לשים את הקמח בקערה וליצור בו גומה
*לשפוך את הביצים הטרופות עם החלב לגומה
*לטרוף את הנוזלים עם הקמח שסביבם ובהדרגה להגדיל את המעגל
עד שהכל מעורבב ומתקבלת בלילה חלקה ללא גושים
*להניח את הבלילה בצד לחצי שעה לפחות
טיגון:
*לחמם במחבת מעט חמאה או שמן
*לצקת במרכז המחבת מעט מהבלילה ולסובב את המחבת עד שתתכסה כולה בשכבה דקה בעובי שווה
*לטגן עד להזהבה ולהפוך להזהבת הצד השני. לחזור על הפעולה עד לסיום כל הבלילה
*לערום כל קרפ מוכן על גבי הקרפ הקודם כדי שיישארו חמימים, ולפזר קמצוץ קמח בין הקרפים כדי שלא יידבקו זה לזה
הגשה:
*לחמם במחבת גדולה על אש בינונית את החמאה עם הסילאן, מיץ התפוז והתמרים הקצוצים עד שהחמאה תימס ויתקבל רוטב חלק עם חתיכות תמרים
*לקפל כל קרפ לרבע (לקפל לצורת חצי ירח ולקפל שוב לצורת משולש)
*לסדר את משולשי הקרפים במחבת הרוטב, להפוך אותם ולהמשיך לחמם כמה דקות
*לצקת על הקרפים תערובת של הברנדי והליקר
*להרחיק את הראש מהמחבת, להדליק בזהירות בקצה המחבת את האלכוהול ולהגיש את המחבת לשולחן בלהבות
כעבור זמן קצר מתכלה האלכוהול והאש נכבית, ואפשר להגיש לצלחות. האורחים ילקקו את האצבעות. בתאבון!