
קינוח לפסח כרמזלאך – בסילאן עם סוכר
גרסת פסח לכרמזלאך – הלביבות המזרח אירופאיות, שאוכלים עם שמנת חמוצה וסילאן מקומי במקום ריבת פובידל או פירות יער שהיו נהוגים בגולה.
מצרכים להכנת -20 לביבות:
3 מצות
3 ביצים מופרדות
2 כפות סוכר
1 תפוח עף מגורר וסחוט
3 כפות שקדים קצוצים
3 כפות משמשים מיובשים קצוצים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
שמן ליגון
להגשה:
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
1 גביע שמנת חמוצה
+ אופן ההכנה:
+ משרים את המצות במים חמימים 10 דקות וסוחטים היטב.
+ מקציפים חלבונים עם סוכר.
+ מערבבים את פירורי המצות עם חלמונים ושאר החומרים ומקפלים אליהם את קצף הביצים.
+ מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומטגנים לביבות בנפח של כף מהתערובת במשך 2-3 דקות להזהבה משני הצדדים.
+ מוציאים בכף מחוררת לנייר סופג ומגישים עם סילאן ושמנת חמוצה.
ניתן להגיש גם עם אחד הממרחים האהובים של תמר כנרת
לקינוחים לפסח נוספים לחצ/י כאן