
המצרכים
לתערובת התפוחים אגוזים:
100 גרם שקדים מולבנים שלמים
100 גרם אגוזי לוז שלמים טבעיים
1/3 כוס סילאן טבעי תמר כנרת (ללא תוספת סוכר)
——————————————————————————–
2 כפות צימוקים (רצוי כהים קטנים)
כפית מחוקה קינמון
3 תפוחי עץ – שטופים (לא קלופים), פרוסים לפרוסות דקות (מזן שבשרו קשה לא עקרוני איזה)
——————————————————————————–
לבצק:
3 ביצים XL מופרדות
¼ כוס סילאן טבעי תמר כנרת (ללא תוספת סוכר)
¼ כוס סירופ מייפל טהור
כפית תמצית וניל טהור
½ כפית קינמון
1 כפית גרידת לימון
¼ כוס מיץ תפוחים טבעי
½1 כוסות קמח מלא
½1 כפיות אבקת אפייה
——————————————————————————–
ההכנה
1.מכניסים את השקדים והלוז לשקית ניילון ועם פטיש סטייקים חובטים קלות לריסוק גס מאוד. מעבירים לקערה ומערבבים עם הסילאן. משטחים בתבנית המרופדת נייר ואופים 10 דקות בחום גבוה (200ºC) – מוציאים ומצננים.
2.מעררבים את פרוסות התפוח עם הקינמון והצימוקים ומפזרים באופן שווה על האגוזים והשקדים המקורמלים בתבנית.
3. מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי ובקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם כל יתר החומרים (את הקמח ואבקת האפייה מוסיפים בסוף) – מקפלים את הבלילה שנתקבלה לתוך קצף החלבון עד קבלת תערובת אחידה
4. יוצקים את עיסת הבצק על התפוחים בתבנית ואופים 45 דקות בחום בינוני 170ºC – בתנור שחומם מראש, מוציאים, מנתקים עם קצה חד של סכין רק את הדפנות ומצננים על רשת.