בראוניז

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לעוגת תמרים ושוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
160 מ"ל (2/3 כוס) שמן
4 ביצים L
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גרם (3 כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
450 גרם (1 מכל) מלית תמרים תמר כנרת
160 מ"ל (2/3 כוס) מים
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה
לקישוט:
אגוזי מלך קצוצים גס
שוקולד מריר מומס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס.
- מוסיפים שמן וטורפים היטב עד לאחידות.
- מוסיפים ביצים, סוכר, מלח, וניל, ממרח תמרים ומים וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
- מפזרים מעט אגוזים קצוצים בחלק העליון.
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה ויציבה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- מחלצים מהתבנית בזהירות ומניחים על גבי צלחת הגשה. מקשטים במעט שוקולד מומס ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
- אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
- מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר אז היא במיטבה מבחינת מרקם.
יעניין אותך גם...