
חומרים
לבסיס
•200 גרם עוגיות "לוטוס"
•100 גרם חמאה •מומסת
למלית הגבינה
•4 ביצים
•3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי 30% בטמפ' החדר
•1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
•1 כוס (200 גרם) סוכר
•2 כפות קורנפלור
למערבולת חלבה
•3 כפות סילאן "תמר כנרת"
•3 כפות טחינה גולמית
לשימון התבנית
•תרסיס שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים.
מכינים את הבסיס: מרסקים במעבד מזון עוגיות לוטוס לתערובת פירורית. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
בינתיים מכינים את מלית הגבינה : טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות,
סוכר וקורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מומלץ להשתמש במטרפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
יוצרים את המערבולת: מערבבים בקערית סילאן וטחינה גולמית לתערובת אחידה. מניחים שלוליות של התערובת על מלית הגבינה ויוצרים דוגמת שיש בתנועות ערבוב קלות של סכין.
אופים: אופים בתנור החם שעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.