
היא נראית כמו עוגת שוקולד עשירה, אבל את הצבע המשגע שלה היא חייבת דווקא לסילאן. הוא גם מחליף כאן את הסוכר. 2 כפות קקאו בלבד מעניקות לטעמה של העוגה נגיעה שוקולדית. אם רוצים אפשר להעשיר את התערובת עצמה בשוקולד צ‘יפס ולא רק לקשט בהם.
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים
425 גרם (1 ורבע כוסות) סילאן "תמר כנרת"
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
280 גרם (2 כוסות ) קמח
15 גרם (2 כפות ) אבקת קקאו
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
60 מ"ל (1/4 כוס) מים רותחים
1/2 כוס שוקולד צ‘יפס (לא חובה )
לטופינג (לא חובה):
1/2 כוס שוקולד צ‘יפס
50 גרם ( 1/2 כוס ) אגוזי פקאן קצוצים
> מחממים תנור ל-175 מעלות.
> מערבבים היטב ביצים, סילאן ושמן בקערה.
> מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה יותר.
> מאחדים את התערובות, יוצקים מים רותחים ומערבבים. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ‘יפס ומערבבים לפיזור.
> יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים שוקולד צ‘יפס ופקאנים מעל.
> אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לפני ההגשה.