
עוגה כשרה לפסח המרקם והריח הנפלא, שיתפזר לכם בבית ישדרג את אווירת החג – הכל אפשר לזקוף לזכותו של הסילאן הטבעי שלנו, שמשקה את העוגה בצאתה מן התנור ומעניק לה טעם עמוק וחיים ארוכים.
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות:
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
11/4 כוסות (180 גרם) קמח תופח לפסח מנופה
לציפוי העוגה:
1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פקאן, מלך, פיסטוקים)
1/2 כוס סילאן "תמר כנרת"
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טורפים בעזרת מטרפה ידנית שמנת, ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן ומלח בקערה.
+ מוסיפים קמח (לפסח) לתערובת ומערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה. מוסיפים חצי מכמות האגוזים ויוצקים לתבניות משומנות. מפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
+ אופים 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
+ מוציאים, דוקרים בכמה מקומות בעזרת שיפוד ומיד יוצקים על העוגה סילאן ומניחים לו לחלחל ולעוגות להצטנן קליל לפני ההגשה.
מתכון זה מתאים גם לפסח – למתכונים לקינוחים לפסח לחצ/י כאן