
כמות לשלוש תבניות אינגליש קייק (30 ס"מ) או תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ
המצרכים
4 ביצים גודל XL
1 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית גדושה קינמון
½ אגוז מוסקט מגורד (½ כפית אבקה)
1 כפית סוכר/תמצית ונילה טהורה
——————————————
¾ כוס שמן קנולה
——————————————
1 כוס קמח מצה לעוגות (טחון דק מאוד)
1 כוס קמח תפא"ד
1 כוס (100 גר`) שקדים טחונים
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1 כפית גדושה אבקת אפייה
——————————————
4 גזרים בינוניים שטופים היטב ומגורדים (על קליפתם)
4 כפות סילאן תמר כנרת
¾ כוס אגוזי קליפורניה בריסוק ידני
ההכנה
1.מקציפים במהירות בינונית-גבוהה את הביצים, הסוכר החום, הקינמון, הוניל ואגוז המוסקט המגורד – עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה ומוסיפים בזילוף הדרגתי את השמן עד להבלעה מוחלטת (לא יותר) ומפסיקים את פעולת המערבל
2. את החומרים היבשים (הקמחים, השקדים הטחונים, אבקת הסודה ואבקת האפייה) מערבבים יחד בשקית ניילון ומקפלים בארבעה שלבים לתוך הבלילה המוקצפת רק עד שהחומרים היבשים "נרטבים" – הקיפול יעשה בעדינות עם כף עץ גדולה
3. בקערית נפרדת מערבבים את הגזר המגורד עם הסילאן (כדאי לעשות זאת עם תחילת ההכנות, אך לא חובה) ומקפלים גם אותו לתוך תערובת הבצק עם כף העץ. מוסיפים את האגוזים בעירבוב קל מאוד ויוצקים את הבלילה בחלוקה שווה לשלוש תבניות אינגליש קייק (30 ס"מ) משומנות ומרופדות נייר אפייה
4. אופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (160ºC) עד שבודקים עם קיסם והקיסם יוצא יבש. מצננים את העוגות בעודן בתבניות על גבי רשת.
העוגה משתבחת לאחר יום והופכת ספוגית ועסיסית יותר (מתיקות הסילאן נספגת והגזר מעניק עסיסיות) – ניתן לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה