בראוניז

30 עוגיות קטנות
לעוגיות:
60 גרם (4 כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
60 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
45 מ"ל (3 כפות) שמן
¼ כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 ביצה
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
לציפוי:
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים סילאן, סוכר, שמן, קינמון, מלח וביצה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך.
- מצננים את הבצק במשך כשעה במקרר להתייצבות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- יוצרים עיגולים קטנים מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי.
- מסדרים את העוגיות במרווחים ואופים במשך 10-14 דקות או עד שהעוגיות "מתפוצצות" ומתייצבות.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר.
- אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודש בכלי אטום.
- אפשר להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר.
יעניין אותך גם...