
חומרים ל-20 עוגיות:
1/2 כוס 120) גרם( סוכר חום כהה
1/3 כוס 80) מ"ל) שמן
1 ביצה
3/4- 1 כוסות קמח תופח (240 גרם)
1/2 1 כפיות חווייג' לקפה
1 כפית גדושה קפה טורקי
1/4 כפית מלח
1/3 כוס 85) גרם ( סילאן טבעי "תמר כנרת"
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
לציפוי:
סוכר חום כהה
אבקת סוכר
* מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
*מקציפים סוכר עם שמן דקה אחת. מוסיפים ביצה ומקציפים דקה-שתיים לקבלת תערובת במרקם של מיונז.
*מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים לקערת המיקסר יחד עם הסילאן וקליפות ההדרים ומערבלים לקבלת בצק אחיד.
*יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים בתבנית. מפדרים בסוכר חום או באבקת סוכר (לקבלת ציפוי כמו בדובשניות).
*אופים 15 דקות או עד שהעוגיות נסדקות מעט ומרכזן עדיין רך. מצננים. שומרים בכלי אטום.
גיוונים
+ **סילאניות שוקולד:** מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או שוקולד צ'יפס קטנטנים יחד עם החומרים היבשים. לחילופין מצפים את הדובשניות המוכנות והמצוננות בשוקולד מומס.
+ **סילאניות טבעוניות:** מוותרים על הביצה ומוסיפים עוד 2 כפות שמן ו-2 כפות סילאן, שיעזרו לאחד את מרכיבי הבצק. העוגיות יהיו קצת יותר קשות.
+ **אם אין חווייג' לקפה** מעררבים 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר טרי, 1/4 כפית ג'ינג'ר ומעט הל.