
המצרכים
לבצק
3 כוסות (380 גר`) קמח מלא שטיבל 6
¾ כף קינמון
4 כפות סילאן טבעי תמר כנרת )ללא תוספת סוכר(
150 גרם מרציפן ללא סוכר – חתוך לחתיכות קטנות
120 מ"ל (½ כוס) מים פושרים
¾ כוס שמן קנולה
——————————————————
למילוי
14 תמרים (כ-260 גר` עם החרצנים) איכותיים מזן מג`הול
ההכנה
1.לתוך קערה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים את יתר מצרכי הבצק. מעבדים לבצק רך וגמיש שאינו נדבק. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה/שעתיים.
2. מגלענים את התמרים ומחלקים כל תמר לשלושה חלקים לאורך (כל שני שלישים ישמשו אותנו למילוי "סיגר")
3. לחלק את הבצק ל-4 או 5 כדורים. לרדד , בעזרת מערוך מקומח, כל כדור על משטח מרופד נייר אפייה, לעלה דק בעובי 2-3 מ"מ
4. חותכים את העלה למלבנים ברוחב 5 ס"מ X אורך 4 ס"מ, מניחים לרוחב הבסיס 2 שלישים של תמר, מהדקים את הבצק סביב התמר ומגלגלים לצורת סיגר – הבצק רך ועדין עד כדי מעט פירורי, אך אין מה לדאוג: בגלל שהגלגול הוא על מלית מוצקה ניתן להדק ולגלגל מבלי לחשוש להתפוררות
5. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים אחד מהשני. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (175צ.) במשך 25 דקות עד שמתחילה השחמה (העוגיות תהפוכנה פריכות אחרי הוצאתן מהתנור וככל שהן יתקררו). מוציאים מהתבנית לצינון על רשת ומאחסנים בקופסא אטומה רק כשהן קרות לחלוטין