
חלופה מקסימה וקלה להכנה לסופגנייה המסורתית של חנוכה. במקום לבשל סירופ סוכר מכינים סירופ סילאן או פשוט מזלפים אותו מעל.
חומרים ל-40 סופגניות קטנות:
280 גרם (2 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים
300 מ“ל (אחת ורבע כוסות) מים פושרים
1 כף סוכר
3 כפות פירה תפוח אדמה (מתפו“א בינוני מבושל ומעוך ללא גושים)
שמן לטיגון עמוק
לסירופ סילאן:
300 גרם (1 כוס) סילאן טבעי "תמר כנרת"
60 מ“ל (1/4 כוס) מים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית מי פריחת הדרים (לא חובה)
> מכינים את הבצק: מערבלים קמח עם שמרים, מים וסוכר במיקסר עם וו לישה דקה-שתיים לקבלת בלילה. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות – מתקבל בצק נוזלי ודביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה או עד להכפלת הנפח.
> בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסילאן בסיר ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים מייד מיץ לימון ואם רוצים גם מי פריחת הדרים ומצננים לגמרי.
> מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים כמות של כפית מהבצק בעזרת שתי כפיות משומנות ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. פיסות הבצק תופחות וגדלות מאוד במהלך הטיגון.
> מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לדקה לספיגת השמן.
> טובלים בסירופ הקר, משהים 10 שניות ומוציאים. מגישים מייד.