
המצרכים למעטפת:
4 דפי פילו
4 כפות סילאן תמר כנרת
1 1/2 כפות חמאת שקדים
המצרכים למלית:
3 תפוחי עץ מזן אנה
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כוס צימוקים בהירים
להדבקה ולהברשה:
1 חלבון טרוף
הוראות הכנה (הרכבה ואפייה):
מכינים את מלית התפוחים:
שוטפים היטב את התפוחים ומגרדים אותם על קליפתם לרצועות דקות. מניחים במסננת, מפזרים קינמון וצימוקים ומניחים בצד (אם אפשר למס` שעות שהנוזלים יתנקזו – אך לא חובה).
מכינים את מאגדות העלים (המעטפת) ומרכיבים:
בקערית קטנה מערבבים את הסילאן וחמאת השקדים – מחממים חצי דקה במיקרו שהתערובת תהיה קלה למריחה.
על משטח עבודה שכיסינו ביריעת ניילון (פרט חשוב שיסייע בגילגול) מורחים בעזרת לקקן מתערובת הסילאן וחמאת השקדים על פני כל שטח הדף. חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף ומכסים ושוב עד שמכסים בעלה האחרון (הרביעי).
יוצרים "צינור" ממחצית מכמות התפוחים לרוחב מאגדת שכבות הפילו, מפזרים צימוקים ומגלגלים לגלילה עד למחצית מאורך המאגדת. מורחים את הקצה בחלבון טרוף ומפרידים בעזרת גלגלת/סכין.
חוזרים על פעולת הגילגול עם מחצית המאגדת הנותרת
מחלקים כל גלילה ל-5 ומסדרים בתבנית – מוסיפים לחלבון הטרוף שנותר מעט סילאן ומעט חמאת שקדים (כרבע כפית) ומברישים.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (150 צ.) עד שהכרוכיות מזהיבות