
להכנת גרנולה ביתית:
2 כוסות שיבולת שועל
50 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
50 גרם שקדים שלמים לא קלויים
50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
כפית קינמון
חצי כוס סילאן "תמר כנרת"
חצי כפית מלח דק
50 גרם חמוציות מיובשות
50 גרם משמשים מיובשים
אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל המצרכים, למעט החמוציות והמשמשים. משטיחים בתבנית ע"ג נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות, לעשר דקות לערך עד שהסילאן מתייבש והתערובת השחימה מעט, מוציאים ומצננים.
חוצים את החמוציות והמשמשים ומוסיפים לתערובת הקרה ומערבבים יחד. בשלב הזה אפשר לשמור בצנצנת אטומה ויש לנו גרנולה בבית.
הרכבת המוזלי:
בננה
תפוח
נקטרינה
אגס
חצי כוס גרנולה
כוס יוגורט עיזים
4 כפות סילאן "תמר כנרת"
פתיתי שוקולד (לא חובה)
חותכים את כל הפירות לרצועות. שמים את היוגורט בקערה מוסיפים מעל את הגרנולה ועליה את הפירות. מזלפים סילאן ומפזרים את פתיתי השוקולד